@elefant
35
36.62 Lei
VEZI OFERTA

A doua doamna Gioconda – E.L. Konigsburg

36.62 Lei

Cel mai mare artist al Renasterii: Leonardo da Vinci. Salai, un ucenic cu trecut de pungas. Beatrice d’Este, o tanara ducesa iubitoare de arta. Felul complex in care se intersecteaza aceste trei vieti ar putea fi cheia enigmaticului suras al Mona Lisei.

Leonardo da Vinci a dedicat trei ani din viata unei picturi infatisand-o pe madonna Lisa, a doua sotie unui negustor oarecare, in timp ce regi si nobili de a seama din Europa il implorau sa le faca un portret.

Numai o povestitoare desavarsita ca E.L. Konigsburg, de doua ori castigatoare a medaliei Newbery, poate dezlega misterul celei mai faimoase picturi a tuturor timpurilor.

„Nemaipomenit de incitanta si credibila. O interpretare creativa si unica a istoriei si un crampei din viata Renasterii.” (School Library Journal)

Elaine Lobl Konigsburg (1930 – 2013) s-a nascut la New York si a crescut in Pennsylvania. A studiat chimia si a lucrat intr-un laborator. S-a casatorit cu un medic psiholog si a predat la o scoala particulara de fete.

A inceput sa scrie abia cand toti cei trei copii ai sai au ajuns la scoala. E.L. Konigsburg a scris si a ilustrat carti pentru copii si adolescenti si a castigat de doua ori Medalia Newbery (in 1968 si 1997). In 2006 s-a aflat pe lista nominalizarilor pentru premiul international Hans Christian Andersen.

Titlul Fuga la muzeu (Secretul doamnei Frankweiler) a castigat Medalia Newbery (1968) si Premiul William Allen White si a fost pe lista nominalizarilor pentru Premiul Lewis Carroll Shelf.

Ce părere ai despre această ofertă?

Lasă-ne răspunsul tău aici

Inregistrare cont
Resetare parola