@carturesti
5
19.99 Lei
VEZI OFERTA

Carte: Jimi Hendrix isi spune povestea de la zero – Jimi Hendrix

19.99 Lei

Desi a petrecut doar patru ani in luminile reflectoarelor, impactul puternic si originalitatea muzicii lui Jimi Hendrix l-au pus pentru totdeauna intre uriasii muzicii. Modest si cat se poate de rezervat, a fost invaluit de controverse din momentul in care a ajuns in atentia opiniei publice si, cu timpul, misterul nu a facut decat sa sporeasca. S-au scris multe despre el, de catre admiratori si critici. Insa si-a lasat in urma si propria relatare in interviuri, scrieri, poezii, jurnale si chiar si in cele spuse pe scena intre cantece.

De la zero pune toate aceste elemente cap la cap. Rezultatul este intim, amuzant si poetic – o carte de memorii care spune pentru prima data povestea lui Jimi asa cum doar el o putea spune.

De la zero il arata pe chitarist ca fiind articulat si de o intelepciune intuitiva… Ce strabate din fiecare pagina este un om cat se poate de viu. – Mojo

O privire personala in gandurile muzicianului… pasionant. – Wall Street Journal 

O comoara poetica… fiecare pagina e un dar facut imaginatiei. De la zero este o usa catre mintea lui. – examiner.com

Ii aud vocea in timp ce citesc. – Leon Hendrix

Jimi Hendrix este un nume citat de orice chitarist vechi sau nou, o referinta pe care oricine simte nevoia sa si-o insuseasca, din admiratie reala, din simplu respect sau din snobism. In mod paradoxal, cariera lui a fost una dintre cele mai scurte ale generatiei din care a facut parte – pana si Jim Morrison a avut parte de „un sfert de ora de faima” mai lung. Si tocmai pentru ca, dincolo de aparitia scenica incendiara, uneori la propriu, si de muzica fascinanta prin energia care de multe ori invada auditoriul in ciuda lipsei acuratetii, nu vorbea aproape deloc, aura lui misterioasa a tot crescut cu anii.

Jimi Hendrix a fost un copil al vremurilor sale, cuprins de frenezia libertatii, hranit de mic cu suferintele si mizeriile cantate de bluesmeni, uneori ratacit in ideologii diverse. Dar, dincolo de acestea, a avut vana unui artist autentic, introspectiv, gata oricand sa-si puna sub semnul intrebarii propriile certitudini si valente expresive. Cartea de fata nu-l dezvaluie in intregime, dar ne da indiciile necesare pentru a porni in calatoria descoperirii unui muzician care inseamna mult mai mult decat „Hey, Joe”, „Voodoo Chile” sau un concert memorabil la Woodstock.

Vezi profilul

Ce părere ai despre această ofertă?

Lasă-ne răspunsul tău aici

Logo
Inregistrare cont
Resetare parola