Expirat

Ken Follett – Armele luminii

58.80 Lei 98.00 Lei -40%
@elefant
7
58.80 Lei 98.00 Lei -40%
VEZI OFERTA

Ken Follett – Armele luminii

58.80 Lei 98.00 Lei -40%

Aceasta carte este dedicata tuturor istoricilor. Exista mii de istorici in toata lumea. Unii stau in biblioteci, aplecati deasupra manuscriselor stravechi, incercand sa inteleaga limbi moarte, scrise in hieroglife. Altii stau ingenuncheati, indepartand pamantul din locurile unor cladiri vechi, in cautarea unor fragmente ale civilizatiilor pierdute.

Chiar si mai multi citesc interminabile si plictisitoare hartii guvernamentale, care trateaza crize politice de mult timp uitate. Cu totii se afla in cautarea neobosita a adevarului. Fara ei noi nu am intelege de unde ne tragem. Si asta ar face si mai dificil sa ne imaginam incotro ne indreptam.

„In Anglia de la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, […] nu doar ca tinerii nu sunt in general respectati, dar aceasta este inca o epoca in care un copil poate fi spanzurat pentru ca a furat o panglica in valoare de 6 silingi pe care mama sa o revanda pentru paine; cand criticarea guvernului este o infractiune pedepsita cu inchisoare; si atunci cand angajatilor li se interzice prin Legea din 1799 sa-si critice angajatorul. Dar schimbari monumentale sunt in curs de desfasurare odata cu inceputurile Revolutiei Industriale, si nu totul este benefic. Noile razboaie de tors necesita mai putini lucratori pentru a le opera, lasand multi oameni fara loc de munca.

[…] Cei ce incalca legea pot evita uneori inchisoarea intrand in armata, ceea ce conduce la scena dramatica a acestui lung roman. Cand Wellington se confrunta cu Bonaparte la Waterloo, macelul este infiorator, cu proiectile de tun sfasiind trupuri in bucati. Sal si fiul ei sunt esentiali in poveste. Sunt caractere remarcabile, fara imperfectiuni evidente, in timp ce restul protagonistilor cuprinde figuri diverse: judecatori nemilosi, oameni de afaceri avizi, hoti, adulteri, criminali si chiar un consilier al unui episcop care nutreste ambitii nepotrivite.” (Kirkus Reviews)

Ce părere ai despre această ofertă?

Lasă-ne răspunsul tău aici

Inregistrare cont
Resetare parola